Algemene voorwaarden voor de ICT-branche.

De algemene voorwaarden maken deel uit van de overeenkomst en zijn regels die gelden voor u en uw klant.

Niet alle voorwaarden zijn daarvoor geschikt. Allereerst gaat het er om of de klant een consument of een zakelijke klant is. Bij consumenten gelden namelijk ander wettelijke regels, dan bij zakelijke klanten. Kort samengevat komt het erop neer dat zakelijke partijen (u en uw zakelijke klant) in principe vrij zijn om met elkaar af te spreken wat zij willen en dit in eigen algemene voorwaarden te regelen, terwijl het consumentenrecht vrij strak door de wet wordt geregeld.

ICTWaarborg heeft speciaal voor deelnemers de ICT algemene voorwaarden ontwikkeld. Door het gebruik van deze algemene voorwaarden ICT voldoen aangesloten deelnemers aan de wettelijke eisen en besparen zij op de ontwikkeling en onderhoud van eigen voorwaarden.

Algemene voorwaarden ICT business to business

Zeker als u B2B-zaken doet zijn goede eigen algemene voorwaarden een zegen. Zulke voorwaarden zelf opstellen is niet makkelijk, daarom heeft ICTWaarborg dat gedaan. Hierbij geniet de deelnemer van voorwaarden die makkelijker worden geaccepteerd omdat ze afkomstig zijn van een brancheorganisatie. De ICT algemene voorwaarden van ICTWaarborg zijn beschikbaar in het Nederlands en in het Engels. Algemeen geaccepteerde voorwaarden, opgesteld door uw eigen brancheorganisatie. Ze besparen u schadeclaims en zorgen. Al naar gelang de activiteiten van het bedrijf kunnen deze voorwaarden worden uitbreid met de rubrieken:

 • Algemeen
 • Ontwikkeling (web)applicaties
 • Hosting / SaaS
 • Hardware
 • Telecom
 • Detachering
 • Huur hardware
 • Onderhoud en ondersteuning
 • Advies en cursus
 • Keuze voor een bepaling met expliciete vermelding van gevolgen bij contractbreuk.

  U kunt hier een voorbeeld van een gereduceerde (dus niet volledig) versie van de algemene voorwaarden van ICTWaarborg te zien.

Algemene voorwaarden ICT voor business to consumer

ICTWaarborg hanteert consumentvriendelijke algemene voorwaarden. Dit wil zeggen dat ze zo duidelijk en begrijpelijk mogelijk zijn geschreven en de rechten van de consument op geen enkele manier beperken. De algemene voorwaarden voor consumenten zijn inclusief de regeling koop op afstand voor webwinkels. Daarnaast zijn er aanvullende modules voor servicebedrijven:

 • Afspraken maken
 • Back-up van data
 • No cure – no pay
 • Annulering van gemaakte afspraak

Onze juridische documenten t.w.v. € 40.000,- kunnen deelnemers gratis downloaden via ons Extranet.

Wie zelf wel eens bij een jurist heeft aangeklopt voor bijvoorbeeld het opstellen van algemene voorwaarden weet dat daarvoor niet zelden duizenden euro’s moet worden betaald. ICTWaarborg biedt ze haar deelnemers echter kosteloos aan! We vertellen er meer over in onderstaande video.

Meer informatie over de Algemene voorwaarden van ICTWaarborg? Vul onderstaand formulier in:

Privacyverklaring

Wij hechten grote waarde aan uw privacy. Wij gaan dan ook uiterst zorgzaam om met uw gegevens. Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld. Wij zullen geen informatie verstrekken aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn. Door het versturen van het formulier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door onze organisatie en worden opgenomen in onze database.

Lees hier onze privacy verklaring

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

Join the community vanaf € 37,- per maand

Servicebedrijven (B2C):€ 37,- p/m
(web)winkels:€ 74,- p/m
Zakelijke dienstverleners:€ 111,- p/m
Fabrikanten en leveranciers:€ 111,- p/m

Onze evenementen

Loading

Post- en vestigingsadres
Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail
Telefoon: 088 - 77 300 73
Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

E-mail: info@ictwaarborg.nl
Internet: www.ictwaarborg.nl