Bescherm je digitale identiteit en die van je klanten!

Wat is je digitale identiteit? 

Zakendoen stoelt altijd op vertrouwen. Tot eind jaren negentig werd enkel op een fysieke manier zaken gedaan met elkaar. Hierdoor wist je altijd zeker met wie je aan het handelen was.

Sinds de komst van internet heeft digitale communicatie in rap tempo de plaats van de ouderwetse communicatie via papier, fax, telefoon en fysiek contact INgenomen. Hierdoor is je digitale identiteit een cruciale rol gaan spelen in de hedendaagse zakelijke communicatie. 

Aangezien bijna alle digitale communicatie via e-mail verloopt, hangt digitale identiteit voor de meesten samen met hun e-mailadres. Het e-mailadres wordt door de meeste organisaties als “de” invulling van de digitale identiteit gehanteerd. 

Je e-mailadres als je identiteit, hoe betrouwbaar is dat?

Iedereen met een IT achtergrond weet dat e-mail een oud communicatie protocol is. E-mail was dus nooit bedoeld als drager van je digitale identiteit, tenminste niet op de schaal zoals hedendaags toegepast. Hierdoor is het ouderwetse e-mail protocol niet opgewassen tegen de cybergevaren van tegenwoordig. Het is helaas mogelijk om iemands e-mail-identiteit “over te nemen”. Dat betekent dat iemand zomaar een e-mail uit jouw naam kan versturen met precies jouw e-mailadres. Er zijn echter maar heel weinig (IT)organisaties die zich hier bewust van zijn.  

Maar wat als iemand zich als jou voordoet en mails verstuurt vanaf jouw zakelijke e-mailadres? Het is algemeen bekend dat het grootste deel van alle online aanvallen via een e-mail begint. Denk aan CEO fraude(nepfacturen), het verspreiden van ransomware of allerlei phishing activiteiten waarin kwaadwillenden namens een onbeschermde organisatie e-mailuitingen doen. Dergelijke criminele activiteiten kunnen naast financiële schade ook tot imago schade lijden!

Zorg dat jouw digitale identiteit goed beschermd is en voorkom fraude. 

Het beschermen van je digitale identiteit is goed mogelijk door het toepassen van de relevante e-mail standaarden. Het toepassen van deze standaarden hoort bij de basishygiëne van iedere organisatie die zich wil beschermen tegen cybercriminaliteit! 

IT partners hebben daarnaast ook de verantwoordelijkheid om naast hun eigen bescherming ook hun klanten te beschermen, maar minstens om hun klanten te informeren over de gevaren van een onbeschermde digitale identiteit. Dat is ook vaak wat hun klanten van hun IT leverancier verwachten. Dat kwam ook duidelijk naar voren uit ons recentelijke campagne onder honderden webwinkels. Eindklanten gaan er, terecht of onterecht, vanuit van dat hun ICT partner er alles aan doet om hun ICT landschap te beschermen inclusief hun digitale identiteit.

Ook al is het toepassen van de e-mail standaarden geen “rocket science”, het vergt wel bepaalde kennis en ervaring omtrent het onderwerp. Een fout kan snel leiden tot het “verliezen” van soms honderden of zelfs duizenden legitieme e-mails. Kevlarr kan ICT organisaties helpen met het op de juiste manier implementeren van de e-mailstandaarden zowel voor hun eigen organisatie als voor hun klanten. We kunnen ICT organisaties zowel volledig ontzorgen, als trainingen en tools voor hun beschikbaar stellen op dit gebied. Ons belangrijkste tool is onze  AI gedreven DMARC monitoring tool. Deze geeft inzicht in het mailverkeer van een organisatie, maar tegelijk helpt het de gebruiker om op een efficiënte wijze een e-mail domein van een onbeschermde status naar een beschermde status te brengen. 


Benieuwd of jullie e-maildomein voldoende beveiligd is?
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: zorg dat je maildomein niet misbruikt wordt door cybercriminelen. Doe op Kevlarr.io een test om te kijken of jullie beschermd zijn tegen spoofing en verbeter je beveiliging, en van je klanten met Kevlarr.


Loading...