Invoering NIS2

Deze nieuwe wetgeving rondom cybersecurity zal aanzienlijke gevolgen hebben voor veel bedrijven. Ook voor bedrijven in de ICT-branche. ICT-bedrijven spelen een belangrijke rol in de toeleveranciers keten. Nu al worden door klanten vaak vragen gesteld over bijvoorbeeld ISO-normeringen. Door de invoering van de NIS2 gaan deze vragen alleen maar toenemen.

Wij zijn de afgelopen weken in deze wetgeving gedoken en zijn een samenwerking gestart met Samen Digitaal Veilig. Samen Digitaal Veilig is een initiatief van MKB-Nederland | VNO NCW en IVBB en wordt ondersteund door de ministeries van EZK en JenV en ruim 75 brancheorganisaties.

Toeleveranciersketen

Ruim 10.000 bedrijven in Nederland zullen direct onder de wet vallen en krijgen een zorgplicht voor de toeleveranciersketen. Organisaties binnen deze keten zullen geconfronteerd worden met opgelegde maatregelen van hun buitenlandse en binnenlandse klanten, de NIS2 bedrijven. Het is van belang dat jullie als deelnemer hiervan op de hoogte worden gesteld en jullie tijdig gaan voorbereiden op deze veranderingen. Het is niet nodig dat jullie verplicht een ISO-certificering gaan behalen. Maar welke norm volstaat dan wel?

Behaal het NIS2 Quality Mark

Als jouw klant een essentieel of belangrijk bedrijf is, moet je voldoen aan NIS2 cybersecuritynormen. Behaal het NIS2 Quality Mark en laat zien dat je veilig werkt.

Ook mkb-bedrijven krijgen te maken met NIS2

Het is een misvatting dat NIS2 alleen geldt voor essentiële en belangrijke bedrijven. Dat komt door de ketenzorgplicht. Als je levert aan zo’n NIS2 bedrijf (of aan een toeleverancier van een NIS2 bedrijf) dan verwachten zij dat je bepaalde cybersecurity maatregelen neemt. Dat moet je ook kunnen aantonen.

Door het NIS2 Quality Mark te halen laat je zien dat jij voldoet aan de norm. Zo behoud je je klant en werk je samen aan een digitaal veilig bedrijfsleven.

De NIS2 Quality Mark oplossing is inclusief:

  • Toegang tot het online platform
  • Persoonlijke intake met expert
  • Begrijpelijke maatregelen­lijsten
  • Toelichtings­documenten
  • Maandelijkse vragensessies
  • Audit en certificaat
  • Inclusief webinars en supportdesk
  • 100% onafhankelijk

Korting voor leden van voor ICTWaarborg

Wij vinden het belangrijk dat onze leden toegang hebben tot een betaalbare manier om zich voor te bereiden op de digitale uitdagingen én de nieuwe wetgeving. Daarom kun je nu het NIS2 Quality Mark aanschaffen met een speciale ledenkorting. Let op: alleen beschikbaar voor deelnemers van ICTWaarborg. Ben je nog geen deelnemer? Meld je dan hier eerst aan als deelnemer.

Meer informatie

https://www.samendigitaalveilig.nl/branche/ictwaarborg

Join the community vanaf € 39,- per maand

Servicebedrijven (B2C):€ 39,- p/m
(web)winkels:€ 78,- p/m
Zakelijke dienstverleners:€ 117,- p/m
Partners€ 250,- p/m
Loading...