• Volg ons op social media

 • RI&E advies

  Iedere ondernemer wil dat zijn personeel werkzaam is in een veilige omgeving. De overheid vindt veilig werken tevens zo belangrijk dat alle bedrijven verplicht zijn een RI&E (Risico-Inventarisatie en Evaluatie) uit te voeren. Met het maken van een RI&E voldoet u aan de wet, vergroot u de professionaliteit van uw organistie en waarborgt u de veiligheid voor klanten, medewerkers en uzelf!

  RI&E door ICTWaarborg

  RI&E staat voor Risico-Inventarisatie en Evaluatie. Het is een voor werkgevers (met personeel) verplicht middel om de gezondheid en veiligheid op de werkvloer te bevorderen. Ieder bedrijf met personeel moet door een arbodienst of arbodeskundige laten inventariseren of en hoe het werk gevaarlijk of ongezond kan zijn voor medewerkers. Dit moet vervolgens schriftelijk worden vastgelegd. Ook moet een plan van aanpak, met daarin beschreven welke maatregelen een werknemer gaat nemen om de risico’s aan te pakken, zijn opgenomen.

  Wist u dat het hebben van een RI&E wettelijk verplicht is? Uit een door ons uitgevoerd onderzoek blijkt namelijk dat het overgrote deel van ondernemers in de ICT-branche niet over een RI&E beschikt. Het niet hebben van een RI&E kan beboet worden met maximaal € 4.500,-.

  Het hebben van een RI&E kan naast het voldoen aan wet- en regelgeving en het voorkomen van boetes nog meer opleveren, zoals een gezonde en veilige werkomgeving. Dat zorgt weer voor minder of zelfs geen ongevallen en een lager ziekteverzuim. Tevens bevordert het de motivatie van de werknemers wat weer kan leiden tot een hogere arbeidsproductiviteit.

  ICTWaarborg ontwikkeld RI&E-tool

  Wist u dat er nog geen RI&E-tool voor de ICT-branche bestond? Deze is door ICTWaarborg ontwikkeld. Hierdoor geldt er een toetsingsvrijstelling voor ICT-bedrijven met maximaal 25 werknemers (niet zijnde FTE’s, maar het aantal daadwerkelijke personen) die gebruik maken van het RI&E-instrument van ICTWaarborg. Dit betekent dat wanneer u gebruik maakt van dit RI&E-instrument, u deze daarna niet meer hoeft te laten toetsen door een arbodienst/deskundige. Dit bespaart u tijd en bovenal veel geld. Heeft uw organisatie meer dan 25 werknemers? Dan kunt u ook gebruik maken van het RI&E-instrument van ICTWaarborg en moet u het daarna op de gewone wijze laten toetsen. Dit is wettelijk bepaald.

  Als u de RI&E bij ICTWaarborg aanvraagt, krijgt u een tool om de RI&E uit te voeren bij u op kantoor. U kunt de RI&E dus uitvoeren wanneer u zelf wilt. Ook kunt u middels deze tool jaarlijks een nieuw plan van aanpak opstellen.

  Deelnemers van ICTWaarborg betalen een scherp tarief voor de online-tool, namelijk: € 695,-.

  Niet deelnemers van ICTWaarborg betalen € 995,-

  Mocht u er nu toch niet uitkomen middels de online-tool, dan kan er zelfs een gespecialiseerde medewerker van ICTWaarborg bij u op kantoor langskomen om de RI&E uit te voeren. De extra kosten hiervoor bedragen € 200,-.

  Vul onderstaand formulier in of bel naar 088 – 77 300 73. 

  Door het invullen van onderstaand formulier gaat u akkoord met de bijbehorende kosten. U ontvangt een bevestiging en bijbehorende factuur. Onze juridische afdeling zal vervolgens contact met u opnemen.               

  Privacyverklaring

  Wij hechten grote waarde aan uw privacy. Wij gaan dan ook uiterst zorgzaam om met uw gegevens. Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld. Wij zullen geen informatie verstrekken aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn. Door het versturen van het formulier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door onze organisatie en worden opgenomen in onze database.

  Lees hier onze privacy verklaring

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 36,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 36,- p/m
  (web)winkels:€ 72,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 108,- p/m
  Fabrikanten en leveranciers:€ 108,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl