Internetcriminelen grijpen hun kans! Werk veilig thuis

Nu een groot deel van Nederland thuis aan het werk is, zien internetcriminelen mogelijkheden. Zo doen er al veel phishing mails de ronde omtrent de uitbraak van het coronavirus. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat er thuis ook veilig wordt gewerkt. Wij hebben dan ook een thuiswerkprotocol opgesteld waarin alle regels en instructies staan rondom thuiswerken. Het is in de huidige omstandigheden extra belangrijk om uw werknemers goed te instrueren over hoe zij veilig thuis kunnen werken. 

De afgelopen week heeft de voornaamste focus vooral gelegen op het creëren van thuiswerkplekken en de infrastructuur om iedereen thuis te kunnen laten werken. De informatiebeveiliging heeft veelal minder hoog op de prioriteitenlijst gestaan. De kans dat iemand een fout maakt neemt dan toe. Werknemers zijn wellicht minder alert op malafide links.

Alle apparatuur is momenteel verspreid. De thuiswerkplekken zijn minder professioneel ingericht en de kans op schade aan apparatuur is groter. Niet ieder bedrijf heeft voldoende apparatuur voor alle werknemers, waardoor een groot aantal werknemers op privé-apparatuur werkzaam is. Deze is niet altijd even goed beveiligd.  Ook zal het thuisnetwerk qua beveiliging en veiligheid niet gelijk zijn aan het zakelijke netwerk. 

De thuissituatie is niet gelijk aan de werkplek op kantoor. Om de werkzaamheden toch goed uit te kunnen voeren, zoekt men nogal eens provisorische oplossingen. Deze zijn niet altijd veilig en zorgt ervoor dat u als werkgever het overzicht kwijtraakt. 

Wij delen een aantal tips om ook thuis veilig te blijven werken. 

Deelnemers van ICTWaarborg kunnen deze whitepaper gratis downloaden via het extranet (extranet.ictwaarborg.nl) onder deelnemersservice via deze link

Nog geen deelnemer? Vul onderstaande gegevens in zodat wij het Whitepaper kunnen toesturen.

Privacyverklaring

Wij hechten grote waarde aan uw privacy. Wij gaan dan ook uiterst zorgzaam om met uw gegevens. Deze gegevens zullen door ons vertrouwelijk worden behandeld. Wij zullen geen informatie verstrekken aan derden, tenzij wij daartoe op grond van de wet verplicht zijn. Door het versturen van het formulier gaat u ermee akkoord dat uw persoonsgegevens worden verwerkt door onze organisatie en worden opgenomen in onze database.

Lees hier onze privacy verklaring

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

Join the community vanaf € 37,- per maand

Servicebedrijven (B2C):€ 37,- p/m
(web)winkels:€ 74,- p/m
Zakelijke dienstverleners:€ 111,- p/m
Fabrikanten en leveranciers:€ 111,- p/m

Onze evenementen

Loading

Post- en vestigingsadres
Tasveld 1A
3417 XS Montfoort

Telefoon en e-mail
Telefoon: 088 - 77 300 73
Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

E-mail: info@ictwaarborg.nl
Internet: www.ictwaarborg.nl