• Gratis Masterclass RI&E 23 juli 2020

  Beschikt jouw bedrijf over een risico inventarisatie en -evaluatie (RI&E)? Wist je dat het hebben van een RI&E wettelijk verplicht is? Uit een door ons uitgevoerd onderzoek blijkt dat het overgrote deel van ondernemers in de ICT-branche niet over een RI&E beschikken. Het niet hebben van een RI&E kan beboet worden met maximaal € 4.500,-. Waarom zou je, naast dat het wettelijk verplicht is en je een boete kunt krijgen, er nog meer een hebben?

  Doet er zich onverhoopt een ongeluk voor waarbij er sprake is van letsel? Dan doet de ISZW altijd een onderzoek. Een van de eerste vragen zal zijn waar de RI&E is. Kun je deze dan niet tonen? Dan heb je een probleem. Verschillende letsels en oorzaken worden namelijk naast de boete van het niet hebben van een RI&E, fors beboet wanneer de organisatie niet kan aantonen dat zij geen arbobeleid voeren en maatregelen treffen om ongelukken te voorkomen. Om nu te weten welke maatregelen moeten worden genomen, is het uitvoeren van een RI&E noodzakelijk. 

  Het hebben van een RI&E kan naast het voldoen aan wet- en regelgeving en dus het voorkomen van boetes, nog meer opleveren. Namelijk een gezonde en veilige werkomgeving. Dat zorgt weer voor minder of zelfs geen ongevallen en ook een lager ziekteverzuim. Verder zorgt het voor beter gemotiveerde werknemers wat weer kan leiden tot een hogere arbeidsproductiviteit. 

  Zelf een lijstje van internet plukken en deze invullen? Dat zal niet leiden tot een goed en deugdelijke RI&E. Naast dat je zelf een beetje blind bent geworden voor de risico’s in jouw bedrijfspand, is er ook specifieke kennis vereist voor het uitvoeren van een RI&E. 

  ICTWaarborg heeft de erkende RI&E-tool voor de ICT-branche beschikbaar. Bekijk hier onze pagina op het Steunpunt RI&E. 

  Programma 

  13:30 uur – 16:00 uur Masterclass

  Na het volgen van deze Masterclass ontvang u een certificaat van deelname. 

  Locatie

  ICTWaarborg
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  U kunt op onze locatie gratis parkeren. 

  Kosten

  Deze Masterclass is gratis toegankelijk en is opgezet om u op de hoogte te brengen van de inhoud van de RI&E, waarom het noodzakelijk is en wat u dient te regelen. 

  Aanmelden

  Aanmelden voor deze Masterclass kan door het invullen van onderstaand formulier. Na het invullen ontvangt u van ons een bevestiging van inschrijving.

  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 38,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 38,- p/m
  (web)winkels:€ 76,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 114,- p/m
  Fabrikanten en leveranciers:€ 114,- p/m

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl