• Volg ons op social media

 • Gratis verzending stimuleert online winkelen

  Gepubliceerd op 3 augustus, 2010

  Betere leverings- en retourvoorwaarden zouden meer consumenten aansporen om online-aankopen te doen. Dit staat te lezen in het onderzoek ‘Online Shopper Intelligence Study’ van Compete. Meer dan de helft van de geënquêteerden gaf aan dat elektronicaproducten bovenaan de lijst staan voor wat betreft producten die eerst online worden bekeken waarna ze in een gewone winkel worden gekocht.

   

  Op de vraag waarom consumenten eerst online onderzoek doen naar producten en deze dan uiteindelijk in een gewone winkel kopen, laat 70 procent weten geen verzendkosten te willen betalen, terwijl bovendien ongeveer 60 procent de gekochte producten direct in zijn bezit wil hebben. Retouren zijn ook een belangrijke factor: meer dan de helft van de ondervraagden zegt het gemakkelijker en goedkoper te vinden om in een winkel producten te retourneren.

  De mogelijkheid om een product te zien en vast te houden is voor 70 procent ook een reden om weliswaar online producten te bekijken maar deze uiteindelijk toch in een winkel te kopen, terwijl 50 procent wil in het echt producten kunnen vergelijken.

   

  Kosten spelen een belangrijke rol bij de keuze van de consument. Bijna 100 procent van de respondenten gaf aan dat zij meer webaankopen zouden doen als de verzending gratis is. Voor ongeveer 70 procent zou gratis retourneren een reden zijn en voor 60 procent wanneer men de mogelijkheid had om online-aankopen in een fysieke winkel te retourneren. De helft van de ondervraagden gaf aan dat een snellere levering van webwinkelproducten hun online-koopgedrag zou bevorderen.

   

  Compete stelt naar aanleiding van haar onderzoek is dat webwinkels met fysieke winkels actief moeten zijn met het verstrekken van een gelijke cross-channel ervaring en elke online-shopper moeten zien als een potentiële winkelklant. Daarbij wordt geadviseerd om aanwezig te zijn op vergelijkingssites om geen consumenten mis te lopen.


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m
  Fabrikanten en leveranciers:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl