• Volg ons op social media

 • Data verwijderd volgens afspraak?

  Gepubliceerd op 16 August, 2017

  Data is een woord dat veelvuldig wordt gebruikt in onze branche. En dat is ook niet zo gek, want het staat centraal bij heel veel actuele kwesties. Denk bijvoorbeeld aan alle mogelijkheden die data biedt wanneer je hier het woordje ‘big’ voor of het woordje ‘analytics’ achter plaatst. Maar weet tegelijkertijd ook welke risico’s data met zich meebrengt rondom het privacyvraagstuk en de boetes die kunnen worden uitgedeeld.

  Het is dan ook niet vreemd dat onze deelnemers vaak met vragen over data bij ons aankloppen. Zoals het ICT-bedrijf dat ons benaderde met de vraag of het - in het geval dat een klant weggaat en zijn data terugkrijgt - een document nodig heeft, waarin beide partijen bevestigen dat alle data goed is overgezet en dat de klant akkoord geeft voor het vernietigen van de oude data. Dit alles, zodat de ICT-dienstverlener gevrijwaard is van mogelijke gevolgen.

  Het korte antwoord op deze vraag is dat dit niet per se nodig is, wanneer de ICT-dienstverlener al in het bezit is van een goede set algemene voorwaarden. Dit was het geval bij deze ICTWaarborg-deelnemer die gebruik maakte van de B2B ICTWaarborg Algemene Voorwaarden, waarbij  Bepaling A.4. melding wordt gemaakt van de procedure na beëindiging. Hierin wordt het schriftelijk vastleggen hiervan niet verplicht gesteld.  

  In sommige gevallen is het echter toch wel handig zijn om dergelijke afspraken wel te maken. Zeker wanneer het gaat over grote hoeveelheden gegevens of gevoelige (medische/financiële) gegevens; dan kan het goed zijn om de teruggave en/of vernietiging hiervan schriftelijk te bevestigen of in een beknopte overeenkomst vast te leggen. Dit met het oog op aansprakelijkheidsvraagstukken en eventuele datalekken in een later stadium. In het geval van werkplek- en serverhosting was dit niet aan de orde. 

  Wanneer deelnemers dit soort documenten willen laten opstellen, dan kunnen zij hiervoor bijvoorbeeld met een mooie korting terecht bij een van onze vele partners.


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl