• Volg ons op social media

 • Nu te downloaden: 10-stappenplan ter voorbereiding op de AVG

  Gepubliceerd op 22 January, 2018

  Bij vrijwel iedere organisatie in onze branche beginnen alarmbellen te rinkelen bij het horen van de datum ’25 mei 2018’. Inderdaad; die dag treedt de Algemene verordening gegevensbescherming in werking. Deze wetswijziging vergt nogal wat aanpassingen binnen organisaties. ICTWaarborg heeft hiervoor een helder 10-stappenplan beschikbaar.

  Als organisatie is het belangrijk dat u op tijd begint met de aanpassingen in uw organisatie, zodat u op 25 mei AVG-proof kunt ondernemen. Wij helpen u hier graag bij. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft de 10 belangrijkste stappen op een rijtje gezet. Wij hebben deze stappen aangevuld met toelichtingen, praktijkdocumenten en modellen welke u kunt gebruiken voor uw eigen organisatie. Zo is het makkelijker om de regels om te zetten in de praktijk.

  Zaken die aan bod komen in het 10-stappenplan zijn onder andere de rechten van betrokkenen, data protection impact assessment (DPIA), meldplicht datalekken onder de AVG en de functionaris voor de gegevensbescherming.

  Meer wettelijke verplichtingen

  De AVG versterkt de positie van de betrokkenen (de mensen van wie gegevens worden verwerkt). Zij krijgen nieuwe privacyrechten en hun bestaande rechten worden sterker. Vrijwel iedere organisatie verwerkt persoonsgegevens en juist daarbij krijgt u meer verplichtingen. De nadruk ligt – meer dan nu – op de verantwoordelijkheid van organisaties om te kunnen aantonen dat zij zich aan de wet houden.

  Afgelopen maand hebben wij een 4-tal seminars georganiseerd over de AVG. Tijdens deze interactieve sessies op Nyenrode Business Universiteit hebben wij de aanwezigen al veel theoretische verduidelijking kunnen geven over de gevolgen van de inwerkingtreding van de AVG. Met dit complete 10-stappenplan kunt u als ICTWaarborg-deelnemer nu ook in de praktijk aan de slag en bent u goed voorbereid op de nieuwe wetgeving.

  Het 10-stappenplan is beschikbaar voor ICTWaarborg-deelnemers en is te downloaden via het Extranet.

  Onontkoombaar

  Iedere organisatie in onze branche komt in aanraking met de AVG. Daarom heeft ICTWaarborg besloten om ICT2018, het ICT-event op 25 mei 2018, in het teken te zetten van de AVG. Met diverse praktijkgerichte sessies worden de laatste updates rondom dit thema gedeeld. Zo wordt onder andere de juridische kant besproken, maar ook wat nu precies de invloed van de AVG is op het marketingbeleid; zijn het vijanden of biedt het juist kansen? Voor meer informatie kunt u terecht op www.ict2018.nl.  


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl