• Volg ons op social media

 • Zijn uw verzekeringen AVG-proof?

  Gepubliceerd op 20 March, 2018

  U bent ongetwijfeld al met de komst van de AVG bezig. Heeft u ook stil gestaan bij de gevolgen voor uw verzekerbare risico’s? Want ook daar moet u iets voor regelen.

  Als u alle AVG-maatregelen heeft getroffen, heeft u helaas nog niet de zekerheid dat er geen privacygevoelige gegevens van uw klanten of medewerkers op straat komen te liggen. Wat zijn de risico’s die u loopt als deze gegevens door een data-inbreuk buiten uw organisatie bekend worden?

  • Bedrijfsaansprakelijkheid. U kunt als bedrijf aansprakelijk gesteld worden voor schade die u, uw werknemers, tijdelijke krachten of vrijwilligers veroorzaken bij de uitvoering van werkzaamheden. Of die uw eigendommen veroorzaken aan derden. Dit kan materiële of letselschade zijn.
  • Beroepsaansprakelijkheid. U kunt als bedrijf aansprakelijk gesteld worden voor de vermogensschade die u, uw werknemers of tijdelijke krachten veroorzaken door het geven van bijvoorbeeld een verkeerd advies of ontwerp. Maar ook voor financiële schade die ontstaat door het niet nakomen van een gemaakte afspraak. 
  • Bestuurdersaansprakelijkheid. U kunt aansprakelijk gesteld worden voor de handelingen die u als bestuurder  van bijvoorbeeld een bv heeft verricht. 
  • U kunt imagoschade oplopen doordat in de publiciteit komt dat u niet zorgvuldig om bent gegaan met de gegevens van uw klanten. 
  • U kunt bedrijfsschade oplopen doordat uw bedrijf stil ligt. 
  • De Autoriteit Persoonsgegevens kan u een bestuurlijke boete opleggen als u de data-inbreuk niet of niet tijdig meldt. 
  • Tot slot kunt u te maken krijgen met kosten voor bijvoorbeeld forensisch onderzoek, juridisch advies, het  herstellen van gegevens en het inzetten van een pr-bureau.

  ICTWaarborg-partner Zicht, risico- en verzekeringadviseurs geeft in een whitepaper een uitleg over de gevolgen voor uw verzekerbare risico’s. U kunt dit whitepaper hier aanvragen.

   


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl