• Volg ons op social media

 • Webinar: Weet u welke aansprakelijkheidsrisico’s u loopt?

  Gepubliceerd op 23 April, 2018

  AVG is een hot item op dit moment. En dat is ook logisch. Het lekken van privacygevoelige gegevens komt steeds vaker voor en dat heeft ook steeds grotere (financiële) gevolgen. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor de personen van wie de gegevens op straat komen te liggen.

  Gegevens op straat

  Als u alle AVG-maatregelen heeft getroffen, heeft u helaas nog niet de zekerheid dat er geen privacygevoelige gegevens van uw klanten of medewerkers op straat komen te liggen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • Vertrouwelijk memo
   Twee van uw consultants werken tijdens een project op locatie bij uw klant. Eén van de consultants stuurt per ongeluk een vertrouwelijk memo naar een grote e-maillijst met adressen van zowel interne als externe ontvangers. De klant daagt uw bedrijf voor de rechter.
  • Gestolen laptop
   Eén van de medewerkers van uw bedrijf is 12,5 jaar in dienst. Om dat te vieren gaat u met uw collega’s eten in een restaurant. U laat uw laptop in de achterbak van uw auto liggen. De gezellige avond is meteen verpest op het moment dat u bij uw auto komt. Uw laptop met gegevens van uw klanten én uw personeel is uit de auto gestolen.

  Dit zijn twee voorbeelden, maar we kunnen er nog veel meer noemen. Al deze situaties hebben één ding gemeen: een ongeluk zit in een klein hoekje. Natuurlijk kunt u verschillende verzekeringen afsluiten om de financiële risico’s te beperken. Maar is dat altijd noodzakelijk? En is dat altijd ook de slimste oplossing?

  Webinar

  ICTWaarborg-partner Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs organiseert op dinsdag 15 mei om 16.00 uur de webinar ‘AVG en privacy-aansprakelijkheid in de ICT-branche’. Natuurlijk wordt ook stilgestaan bij de eventuele gevolgen die de AVG hierop heeft. En wat mogelijke oplossingen kunnen zijn.

  U kunt zich hier inschrijven voor dit gratis webinar.


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl