• Volg ons op social media

 • Verwerkersovereenkomsten nu ook in Engels beschikbaar

  Gepubliceerd op 20 June, 2018

  De verwerkersovereenkomsten welke wij voor onze deelnemers beschikbaar hebben, zijn nu ook in het Engels te downloaden. Het gaat hierbij om:

  • Een verwerkersovereenkomst waarbij u als ICTWaarborg-deelnemer de Verantwoordelijke bent en een Verwerker inschakelt aan wie u uw persoonsgegevens toevertrouwt.
  • Een verwerkersovereenkomst waarbij u als ICTWaarborg-deelnemer de Verwerker bent omdat u de persoonsgegevens van een ander beheert of verwerkt.
  • Een sub-verwerkersovereenkomst in het geval u Verwerker bent en u met een sub-verwerker in zee gaat die de persoonsgegevens verwerkt die u van uw eigen klant ontvangt.
  • Een sub-verwerkersovereenkomst waarbij u zelf als sub-verwerker wordt ingeschakeld.

  De overeenkomsten zijn voor onze deelnemers gratis te downloaden onder Deelnemerservice in ons Extranet, onder het kopje 'Verwerkersovereenkomsten'.

  Verwerker, verantwoordelijke of sub-verwerker?

  Met ingang van 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming in werking getreden. Daarmee is het voor bedrijven die persoonsgegevens verwerken nóg belangrijker geworden om goede overeenkomsten te hebben met partijen waarvoor zij die persoonsgegevens verwerken of met degenen die de persoonsgegevens die voor hen be- of verwerken.

  Hoe is de situatie? Degene die persoonsgegevens (bijvoorbeeld van zijn klanten) verzamelt wordt de verantwoordelijke genoemd. Hij is er immers verantwoordelijk voor dat er goed wordt omgegaan met die persoonsgegevens.

  Schakelt hij een ander in om wat met de persoonsgegevens te doen (bijvoorbeeld zorgen dat bestellingen bij de klanten worden bezorgd) dan is die ander de verwerker (voorheen: bewerker genoemd). In dat geval is een zogenaamde verwerkersovereenkomst wettelijk verplicht. Hierin leggen partijen vast voor welke doeleinden de gegevens mogen worden verwerkt, welke beveiligingsmaatregelen moeten worden genomen en welke vormen van toezicht de eigenaar van de gegevens mag uitoefenen.

  Stel dat de Verwerker de persoonsgegevens weer bij een ander bedrijf onderbrengt (een hostingpartij bijvoorbeeld) dan is dat bedrijf een sub-verwerker. In dat geval zal de Verwerker daarmee een sub-verwerkersovereenkomst overeenkomst afsluiten om er voor te zorgen dat de afspraken die hij als Verwerker met de Verantwoordelijke heeft gemaakt worden nagekomen.


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl