• Volg ons op social media

 • Update AVG

  Gepubliceerd op 23 August, 2018

  U denkt dat het met de AVG allemaal wel niet zo’n vaart zal lopen? Nou, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) zit niet stil!

  De AP heeft namelijk aangekondigd een onderzoek in stellen in de private sector. Bij 30 grote organisaties in 10 verschillende sectoren wordt er steekproefsgewijs gecontroleerd of deze bedrijven een verplicht verwerkingsregister bijhouden. 

  De AP heeft eerder al gecontroleerd of overheidsorganen de verplichte Functionaris voor de Gegevensbescherming hebben aangesteld en aangemeld. 

  De AP ontvangt daarnaast vele klachten. De AP heeft een dwangsom ingevorderd ter hoogte van een bedrag van € 48.000,- bij een bedrijf dat niet reageerde op het verzoek van een klant om zijn persoonsgegevens in te zien. Dit naar aanleiding van een handhavingsverzoek van de klant. De AP heeft het bedrijf na haar onderzoek twee maanden de tijd gegeven om alsnog aan het inzageverzoek te voldoen. Daarbij heeft de AP een last onder dwangsom opgelegd van € 12.000,- voor elke week dat het bedrijf niet volledig voldeed aan het inzageverzoek met een maximum van € 60.000,-.

  Het bedrijf heeft pas na het verlopen van de twee maanden termijn een volledig overzicht van de gegevens van de klant verschaft. Doordat het bedrijf te laat was met het verstrekken van de informatie, heeft de AP € 48.000,- aan dwangsommen ingevorderd. Het is dus niet altijd de AP die proactief controleert, maar zij kan ook in actie komen naar aanleiding van een klacht. 

  Het is dus belangrijk om uw juridische documenten goed op orde te hebben en op de hoogte te zijn van de rechten van betrokkenen waarvan u persoonsgegevens verwerkt.

  Heeft u hierover vragen? Neem dan contact met ons op via 088-7730073. 


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl