• Volg ons op social media

 • ICTWaarborg start samenwerking met NEN

  Gepubliceerd op 2 April, 2019

  ICTWaarborg start samenwerking met NEN

  NEN is het Nederlandse Normalisatie Netwerk. De rol van NEN is om de ontwikkeling en de toepassing van normen te faciliteren. Deze normen zijn geen wetten maar formele afspraken. Een voorbeeld hiervan zijn de normen die helpen bij de implementatie van de AVG.

  ICTWaarborg behartigt de belangen van vele partijen in de ICT-branche, waar ook de AVG een grote rol speelt. ICTWaarborg en NEN starten een samenwerking om elkaar te versterken op het gebied van informatiebeveiliging.

  NEN en AVG
  Iedereen die gebruik maakt van IT moet nadenken over maatregelen om informatie te beveiligen. Eén van de belangrijkste normen op het gebied van informatiebeveiliging is ISO 27001. Deze mondiale norm beschrijft managementsystemen voor informatiebeveiliging en is een belangrijk instrument om invulling te geven aan wet- en regelgeving en AVG. Op de website van NEN vindt u meer informatie over hoe normen kunnen ondersteunen in de dagelijkse praktijk.

  Voordeelprogramma
  De start van de samenwerking wordt ingeleid met deelname van NEN aan het voordeelprogramma. Als deelnemer van ICTWaarborg biedt NEN u de kans om uw informatiebeveiligingssysteem volgens deze norm in te richten tegen gereduceerd tarief. Deelnemers van ICTWaarborg kunnen dit vinden via het Voordeelprogramma. 

  Kennissessie
  Wilt u meer weten over hoe normen kunnen helpen bij de implementatie van de AVG? Kom dan naar de gratis kennissessie die NEN speciaal voor de deelnemers van ICTWaarborg organiseert. Deze kennissessie wordt op 4 juni georganiseerd en vindt plaats bij NEN. Tijdens deze kennissessie zal Theo de Breed (NEN docent ISO 27001: informatiebeveiliging) u meenemen in dit onderwerp.

  Deelnemers van ICTWaarborg kunnen zich kosteloos aanmelden voor deze kennissessie. Bent u nog geen deelnemer? Klik dan hier om u aan te sluiten of neem contact met ons op via 0887730073 of via info@ictwaarborg.nl


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl