• Volg ons op social media

 • Het arbeidsrecht wordt weer gewijzigd

  Gepubliceerd op 24 June, 2019

  Vanaf 1 januari 2020 gaat de Wet Arbeidsmarkt in Balans gelden. Deze wet moet er onder meer voor gaan zorgen dat ontslag makkelijker wordt. Uiteraard gelden er wel een aantal voorwaarden. Het arbeidsrecht (of welk recht dan ook) zou natuurlijk niet zo interessant zijn als er niet bepaalde voorwaarden aan verbonden zouden zijn. Wat deze voorwaarden zijn en hoe het zit, leggen wij je graag uit. 

  Het kabinet wil het voor werkgevers aantrekkelijker maken om werknemers in vaste dienst te nemen. Een van de belangrijkste wijzigingen is dan ook het versoepelen van het ontslagrecht, zodat meer werknemers in vaste dienst komen. 

  Vanaf volgend jaar geldt er, naast de al bestaande gronden voor ontslag, een cumulatiegrond. 

  De cumulatiegrond zorgt ervoor dat niet elke grond in de persoonlijke sfeer, zoals een verstoorde arbeidsverhouding of disfunctioneren, volledig ingekleurd hoeft te worden. Dat is nu wel het geval. Als je vanaf volgend jaar twee of meer van de al bestaande ontslaggronden combineert, dan kun je alsnog afscheid van iemand nemen. Wel moet dan vast staan dat van de werkgever niet verlangd kan worden dat de arbeidsovereenkomst in stand blijft. 

  Komt de werkgever er dan wel heel makkelijk vanaf? Dat valt nog te bezien. Als werkgever loop je dan wel het risico dat je maximaal 1,5 keer de transitievergoeding betaalt. 

  Er valt natuurlijk veel meer te vertellen. Wil je meer weten? Volg onze masterclass Personeelszaken op 17 december 2019 (Exclusief toegankelijk voor deelnemers van ICTWaarborg) of neem contact met ons op via 088-7730073. 

  Aanmelden voor de Masterclass personeelszaken kan hier

   


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 35,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 35,- p/m
  (web)winkels:€ 70,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 105,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl