• Volg ons op social media

 • Toegang tot internet en ICT-infrastructuur moet blijven

  Gepubliceerd op 20 March, 2020

  Verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen zijn momenteel al in lockdown. Er dient rekening te worden gehouden met het scenario van geheel Nederland in lockdown. Juist dan hebben we de ICT hard nodig. ICTWaarborg maakt zich hard voor de ICT. De ICT-branche is momenteel voor Nederland essentieel en van groot belang.

  De toegang tot het internet en het hebben van een goede ICT-infrastructuur zijn op dit moment cruciaal. Het is voor veel bedrijven, de pers en particulieren ondenkbaar dat dit in deze onzekere tijden wegvalt. Daarom is het kritiek dat wij verbonden blijven om zodoende op de hoogte te zijn en elkaar te houden van alle ontwikkelingen.

  ICT is door ons kabinet als één van de vitale processen aangemerkt, echter valt de beroepsgroep ICT nog niet onder één van de cruciale beroepsgroepen. Dit dient gewijzigd te worden!

  ICTWaarborg, de brancheorganisatie voor ICT-bedrijven, heeft dan ook via bijgaande brief minister Koolmees verzocht om de beroepsgroep ICT als een cruciaal beroep aan te merken. Niet alleen om ervoor te zorgen dat deze beroepsgroep gebruik kan maken van kinderopvang, maar juist om ervoor te zorgen dat deze beroepsgroep hun werkzaamheden kan blijven uitvoeren óók in het geval van een eventuele lockdown. De toegang tot het internet en een goed werkende ICT-infrastructuur en hulp en ondersteuning daarbij zijn van wezenlijk belang. Met name nu een groot deel van Nederland onverwacht thuis werkt dienen we Nederland draaiende te houden. Het is ondenkbaar wat er zou gebeuren als een volledige en voortdurende toegang tot internet en ICT-faciliteiten weg valt. Daarom is het van groot belang dat de ICT beroepsgroep wordt gekenmerkt als cruciaal beroep.

  Lees hier de brief.


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 36,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 36,- p/m
  (web)winkels:€ 72,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 108,- p/m
  Fabrikanten en leveranciers:€ 108,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl