• Volg ons op social media

 • ICTWaarborg Live aflevering 9

  Gepubliceerd op 12 March, 2021

  Wist jij dat bij ruim 90% van de datalekken een medewerker betrokken is?

  Dat cybercriminaliteit voor de meeste bedrijven nog een reële dreiging is, komt enerzijds door de aanvallen die steeds geavanceerder worden en anderzijds door de mens die zijn verdediging laat zakken. Als we niks veranderen dan is het slecht gesteld, want dan kunnen we op een bepaald moment het Internet niet meer gebruiken. Je ziet ook dat er dagelijks nieuwe problemen en elementen bij komen. Zo vertelt Eddy Willems, Security Evangelist bij G DATA CyberDefense. 

  Op donderdag 11 maart was de kick-off met aflevering 9 en zijn wij begonnen met seizoen 2 van ICTWaarborg Live. Het online programma wat kijkers, partners, ICT-ondernemers en anderen inspireert en informeert over verschillende thema's. In deze uitzending was Eddy Willems security evangelist bij G DATA te gast. We bespraken met hem het thema cybersecurity en in het bijzonder de menselijke en technische factor hierin. Is de medewerker de zwakste schakel? En wat kan je hieraan doen?

  Alle bedrijven en organisaties zijn een potentieel doelwit van cybercriminelen. De verwachting is dat cybercriminaliteit de komende jaren alleen maar zal toenemen. Dit komt omdat het voor cybercriminelen steeds makkelijker wordt om op steeds geavanceerde manieren aan te vallen. Deze ontwikkeling heeft van cybersecurity een belangrijk thema gemaakt. Stel je voor dat de zorgrobot gehackt wordt, of dat jouw persoonlijke gegevens op straat liggen. Deze digitale samenleving brengt veel kwetsbaarheden met zich mee. Vandaar dat de tak cybersecurity is ontstaan.

  De hele uitzending bekijken? Klik hier. 

  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal en bekijk de video's uit seizoen 1.


  Ruim 1.300 deelnemers onderscheiden zich met zekerheid

  Bedrijven die als deelnemer of partner zijn aangesloten bij ICTWaarborg.

  Join the community vanaf € 36,- per maand

  Servicebedrijven (B2C):€ 36,- p/m
  (web)winkels:€ 72,- p/m
  Zakelijke dienstverleners:€ 108,- p/m
  Fabrikanten en leveranciers:€ 108,- p/m

  Onze evenementen

  Loading

  Post- en vestigingsadres
  Tasveld 1A
  3417 XS Montfoort

  Telefoon en e-mail
  Telefoon: 088 - 77 300 73
  Openingstijden: ma t/m vrij 8.30-17.30 uur

  E-mail: info@ictwaarborg.nl
  Internet: www.ictwaarborg.nl