Uitnodiging van Chubb voor de webinarserie ‘Risico’s voor IT-bedrijven’

Hierin praten gerenommeerde sprekers u bij over actuele ontwikkelingen, delen ze praktijkervaringen en geven ze u concrete handvatten voor de omgang met deze risico’s. 

De data en onderwerpen zijn:

  • 23 oktober 2020: Privacy
    Legal Counsel Peter van Schelven praat u bij over de actuele juridische ontwikkelingen rondom dataprotectie in Nederland en de rest van Europa. Wat kunnen we in Nederland leren van boetebesluiten uit andere landen ? En welke aan privacy aanpalende wetgeving is er inmiddels rondom de cloud?.
  • 6 november 2020: Internet governance
    Maarten Botterman, onafhankelijk expert op het gebied van internet en samenleving, en Voorzitter van de ICANN Board, vertelt wat er momenteel wereldwijd speelt rondom internet governance; wat komt er op ons af en hoe kunt u hier als IT-onderneming het beste op inspelen? Thema’s die onder andere aan bod komen: goed huisvaderschap, internet hygiëne, samenwerking met andere partijen en de binnenkant van het bedrijf. 
  • 27 november 2020: Lessons learned & verzekeringsmogelijkheden
    Hanneke Slager, partner en advocaat IT-recht bij Cordemeyer & Slager, en Christiaan Landzaat, Senior Underwriter bij Chubb, laten aan de hand van concrete zaken uit de praktijk en schadevoorbeelden zien hoe IT-bedrijven hun risico’s kunnen beperken en welke verzekeringsmogelijkheden zij hebben.

Ieder webinar vindt plaats van 16.00 – 17.00 uur. U kunt zich kosteloos inschrijven via deze link:

Nu persoonlijk contact in deze onzekere coronatijden toch moeilijker is geworden, hopen wij u digitaal te ontmoeten tijdens deze webinars.

Met vriendelijke groeten,

Bob Cordemeyer
Cordemeyer & Slager Advocaten

Deze webinars worden georganiseerd in samenwerking met Chubb European Group SE.

Over de sprekers:

Maarten Botterman is onafhankelijk strategisch adviseur op het gebied van internet governance en voorzitter van de ICANN Board. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het begeleiden van overheden en grote organisaties over de economische, zakelijke en maatschappelijke impact van internetinnovaties en -technologieën. 

Peter van Schelven, als Of Counsel verbonden aan Cordemeyer & Slager / Advocaten, heeft 35 jaar ervaring op het gebied van IT-recht, privacy, intellectueel eigendom, security-recht en alternatieve geschillenbeslechting. Hij werkte onder andere als bedrijfsjurist bij Capgemini, en als jurist en directeur a.i. van brancheorganisatie Nederland ICT – tegenwoordig NLdigital.

Wouter Wissink is Senior Principal Risk Engineer bij Chubb. Hij is verantwoordelijk voor het Europese risk engineering beleid op het gebied van Cyber en Beroepsaansprakelijkheid en beschikt over een graad in risk management en een CISMP (Certificate in Information Security Management Principles).

Hanneke Slager is partner en advocaat IT-recht bij Cordemeyer & Slager / Advocaten. Zij adviseert en begeleidt cliënten bij nationale en grensoverschrijdende IT-contracten en bij het voorkomen of oplossen van IT-geschillen, en treedt op als arbiter in IT- geschillen. Hanneke is hiernaast onder andere lid van de Raad van Toezicht van NLnet Foundation, board member van IGAL en ITDR. Zij was 10 jaar voorzitter van SGOA, geeft les over IT- geschillen bij Grotius, postacademische leergang Informaticarecht, en IIR, en is veelgevraagd spreker over IT-geschillen en ADR.  

Christian Landzaat, Senior Underwriter bij Chubb, maakt deel uit van het Pro ICT Team dat zich specifiek bezighoudt met (beroeps)aansprakelijkheids- en cyberverzekeringen voor IT-bedrijven. Hij weet als geen ander met welke risico’s deze bedrijven te maken hebben en welke maatregelen zij kunnen nemen om deze te beperken.   


Loading...