• Van prijsvergelijking naar internationaal handelsnetwerk: ITscope nu met platform voor Benelux

  Gepubliceerd: augustus 21, 2020

  Sinds de oprichting in 2003 heeft het bedrijf ITscope GmbH uit Karlsruhe zich snel ontwikkeld: oorspronkelijk bedoeld als een instrument om prijzen in de ICT-industrie te vergelijken, is ITscope nu uitgegroeid tot een internationaal gevestigd handelsnetwerk, dat ICT-distributeurs verbindt met resellers en automatiseerders uit heel Europa.

  Het Nederlandse platform is hierbij volledig nieuw, wat het werken met ITscope voor klanten uit de Benelux aanzienlijk vereenvoudigt.    

  Revolutie van de ICT-markt – nu ook in de Benelux

  Samen met het recent verworven bedrijf cop software + services GmbH & Co. KG, vormt ITscope een sterke alliantie en verzekert het hiermee haar positie in de ICT-industrie. Nu brengt de marktleider uit Duitsland een van de grootste Europese B2B IT-catalogi en de overtuigende voordelen van het platform eindelijk ook naar België, Luxemburg en Nederland.

  “Met nu al bijna 40 distributeurs uit de Benelux, een platform in zowel de Nederlandse als de Franse taal en een persoonlijk contactpersoon ter plaatse, willen we het nieuwe klanten zo gemakkelijk mogelijk maken om met ITscope aan de slag te gaan – zonder taalbarrières”, legt Carlos Lijphart, Sales Manager, Nederlands moedertaalspreker en contactpersoon voor Benelux-klanten bij ITscope, uit. 

  Van prijsvergelijking tot digitaal verkoopplatform voor ambitieuze automatiseerders

  Met baanbrekende technische integraties op het gebied van eCommerce en eProcurement kunnen alle processen, van fabrikanten en distributeurs tot de automatiseerders en industriële eindklanten, aanzienlijk wordenvereenvoudigd en geautomatiseerd. Er zijn meer dan 15 kant-en-klare ERP-koppelingen beschikbaar, waarmee automatiseerders toegang kunnen krijgen tot product- en leveranciersgegevens en aanbiedingen op ITscope. Veel van de modules ondersteunen ook de aankoop van artikelen via ITscope, rechtstreeks vanuit het eigen ERP-systeem.

  Het handelsplatform is op elk moment en op elk apparaat toegankelijk en biedt naast het meertalige platform ook de bijbehorende product content van CNET en IceCat aan; ook in het Nederlands. Met meer dan drie miljoen ICT-artikelen van 370 leveranciers – waarvan 36 rechtstreeks uit de Benelux – en 7.800 actieve IT-resellers is ITscope een van de belangrijkste marktplaatsen voor de ICT-branche. 

  Succesvol concept ITscope

  Wat significant bijdraagt aan het succes van ITscope is de duidelijke focus op de eisen van de automatiseerder en andere ICT-resellers: alle producten en leveranciers worden samengebracht op het platform met als doel een breed scala van de gehele ICT-markt te vertegenwoordigen. Van IT-hardware, -software en -licenties, netwerktechnologie, telecommunicatie en consumentenelektronica tot elektro- en smart home-apparaten voor thuisgebruik; automatiseerders vinden alles wat ze nodig hebben op ITscope, om te voldoen aan de wensen en eisen van de industrie en de commerciële eindklanten.

  Op weg naar groei met digitale verkoopoplossingen

  ITscope is de juiste oplossing voor zowel kleinere resellers die transparant prijzen willen vergelijken en hun inkoop willen optimaliseren, als ook voor grotere automatiseerders die hun ICT-verkopen willen automatiseren

  Wat betreft digitale verkoopoplossingen vertrouwen sommige automatiseerders op klassieke webshop-systemen. Deze zijn echter meestal niet alleen duur en onderhoudsintensief, ze werken ook vaak niet of onvoldoende samen met andere systemen zoals het eigen ERP-systeem. Bovendien zijn dergelijke systemen nog niet in staat om de automatische orderroutering met meer dan één leverancier in kaart te brengen.

  De ITscope B2B Suite lost deze problemen op: met deze eCommerce oplossing kunnen automatiseerdersindividuele inkoopportalen voor hun B2B-klanten creëren en eenvoudig hun benodigdheden via EDI bij de distributeurs inkopen. Alle relevante product- en ordergegevens kunnen automatisch worden overgezet naar zowel het eigen ERP-systeem als naar de eProcurement-systemen van de klant.

  Startsignaal in de Benelux

  Met de start van het Nederlandse platform wordt de basis gelegd om Benelux-klanten in staat te stellen hun aankoop- en verkoopprocessen te vereenvoudigen en te automatiseren zonder taalbarrières. Stap voor stap worden nu verdere distributeurs uit de Benelux geïntegreerd om lokaal nog beter gepositioneerd te zijn op het gebied van logistiek. 

  In het kader van de marktintroductie biedt ITscope speciaal voor resellers uit de Benelux de speciale aanbieding om het platform enkele weken lang gratis te testen. Alle informatie is te vinden op https://www.itscope.com/nl/gratis-registreren/.


  Categorieën: Nieuws