• Wagenparkbeheer GROSC door AURiX ontzorgd

  Gepubliceerd: april 15, 2021

  Tijdens een netwerkevent van branchevereniging ICTWaarborg kwam Léon Ruigrok, directeur van telecomspecialist GROSC in Leiden, in contact met directeur Ike Gerritsen van wagenparkbeheerder AURiX in ’s-Hertogenbosch.

  De ontmoeting resulteerde in een vruchtbare samenwerking waarbij AURiX GROSC op het gebied van leaseauto’s volledig ontzorgt. “De dienstverlening van AURiX is prima. Wat eruit springt, is dat er razendsnel wordt geschakeld”, aldus Léon Ruigrok.

  Intermediair

  GROSC is leverancier van telefoniesystemen voor de groot zakelijke markt. Het bedrijf voorziet in telecomoplossingen voor ziekenhuizen, energiedistributiebedrijven, financiële instellingen en meld- en controlekamers. “Wij bedienen de kritieke infrastructuur van Nederland en zijn de voorbije drie jaar gegroeid naar ruim twintig medewerkers”, aldus Léon Ruigrok. “Dat betekent dat je allerlei zaken in de organisatie moet optuigen waaronder een personeelsbeleid en het wagenparkbeheer. Branchevereniging ICTWaarborg biedt ons daarbij een keur aan juridische documenten om snel van start te gaan.”

  Positieve effecten

  Tijdens het netwerkevent met als thema ‘personeelsmanagement’ dat ICTWaarborg in oktober 2018 verzorgde, was Ike Gerritsen als mobiliteitspartner van ICTWaarborg één van de sprekers. Het contact dat Léon Ruigrok daar met de directeur-eigenaar van wagenparkbeheerder AURiX legde, mondde uit in een succesvolle samenwerking waarbij GROSC het opstellen en uitvoeren van het leasebeleid aan AURiX toevertrouwt. Ruigrok: “De wijze waarop AURiX in de markt opereert – met het opvragen van offertes van verschillende leasemaatschappijen – zorgt voor een optimale concurrentiewerking. Dat heeft voor ons zeer positieve effecten op de prijsvoering.”

  Beste deal

  Ruigrok: “De aanpak van AURiX betekent dat je per leaseauto de keuze krijgt. Wanneer je echter kiest voor één leasemaatschappij heb je aanvankelijk wellicht een aantrekkelijke aanbieding. Maar voor alle volgende auto’s betaal je als vaste klant dan altijd wat meer, en dat kan met de meerdere leasecontracten behoorlijk in de papieren lopen. In de samenwerking met AURiX is het zo dat wanneer er bij ons een medewerker

  een vast contract krijgt hij of zij een auto mag bestellen en toegang krijgt tot de internetportal die AURiX biedt. De medewerker kan daar – binnen het beschikbare budget – de auto met de gewenste specificaties samenstellen. Vervolgens worden er bij diverse leasemaatschappijen offertes aangevraagd en bekijken wij wat de beste deal is. Soms blijven we dan bij de leasemaatschappij waar we contracten hebben lopen. Maar wanneer het prijsverschil per leaseauto bijvoorbeeld 150 euro per maand is, wordt het interessant om het contract bij een andere nieuwe leasemaatschappij af te sluiten.”

  Snel schakelen

  Léon Ruigrok: “De dienstverlening van AURiX is zeer goed verzorgd. Wat eruit springt, is dat er razendsnel wordt geschakeld. Ik krijg direct respons. Bij een aanvraag voor een leaseauto heb ik de volgende dag de offertes binnen. Ik kan in hele korte slagen veel bereiken. Binnen enkele uren heb ik niet van één maar van drie of vier aanbieders een offerte. AURiX neemt me gewoon veel werk uit handen.”

  Over AURiX

  Wagenparkbeheerder AURiX is een onafhankelijk opererende fleet management organisatie. AURiX heeft ruime ervaring met het inrichten en faciliteren van zowel kleinere als omvangrijke, complexe wagenparken en vertaalt de klantwensen door in praktische, handzame ICT-ondersteunende processen. AURiX heeft als mobiliteitspartner van ICTWaarborg en Intrakoop veel ervaring in de IT- en zorgbranche met als opdrachtgevers onder meer Ictivity, Centralpoint, PQR en Flowfabric.

  Gemakkelijker, beter en goedkoper

  Wilt u kosten besparen op het gebied van auto-lease, maar beschikt u niet over de juiste kennis? Als inkooporganisatie faciliteert AURiX voor u het inkooptraject van leasecontracten. Ike Gerritsen: “Wij nemen u veel werk uit handen en zorgen ervoor dat u duizenden euro’s per leasecontract bespaart. Dankzij ons slimme inkoopmodel profiteert u kosteloos van gemakkelijker, beter en goedkoper inkopen van leaseauto’s.

  Gemakkelijker doordat we onze opdrachtgevers volledig ontzorgen en alles uit handen nemen. Beter omdat we de kleine lettertjes in de algemene voorwaarden van de leasemaatschappijen hebben weten aan te passen en goedkoper doordat wij als collectief scherper kunnen inkopen.”


  Categorieën: Nieuws