Hoe maak ik een converterende ICT-website

Je hebt een IT-bedrijf en je wilt een website bouwen die leads oplevert en klanten aantrekt. Het is de stuggling van iedere ICT-ondernemer. Vaak zit er veel tijd en energie in het bedenken, bouwen en laten ontwikkelen van een website. Het gevolg is te vaak een teleurstelling: de leads blijven uit en klanten komen niet veelvuldig terug. 

De belangrijkste vraag is dan ook, hoe je van je website wel een leadgenerator kunt maken. En je klanten iets biedt, waarmee ze regelmatig terugkomen om nog meer bij je af te nemen. We vragen het aan onze IT marketing experts, die al jaren gespecialiseerd zijn in het maken van succesvolle sites voor ICT-bedrijven.

De belangrijkste conclusie: stop met het bouwen van een site waarin je uiteenzet wat je doet. Zowel potentiële klanten als klanten zijn niet op zoek naar waar jij de hele dag mee bezig bent. Ze zijn wel op zoek naar middelen en handige dingetjes, waarmee jij hen kunt helpen om hun bedrijf sterker te maken. 

Een eenvoudig voorbeeld: in deze hectische tijd van Corona wordt mensen verzocht meer thuis te werken. Dat zorgt ervoor dat veel bedrijven mensen moeten faciliteren om thuis effectief te kunnen werken. En daar kun jij ongetwijfeld bij helpen. Wat veel IT-bedrijven doen is roepen dat ze een geweldige werkplek hebben waarmee je ook als geen ander thuis kunt werken. Maar dat is ‘inside-out’ gedacht. Bedenk nou eens een paar hele concrete klantvoordelen van wat die werkplek oplevert voor het bedrijf en de werknemer van degene die jouw site bezoekt. 

Als je dit voorbeeld breder trekt en dit principe voor je hele bedrijf, diensten en producten doorvoert, dan ga je merken dat je positief opvalt, meer aanvragen krijgt en veel beter aansluit op het koopproces en zoekgedrag van klanten. Voeg hier nuttige informatie, handige tips en nieuwe mooie features aan toe voor bestaande klanten, en dan zullen ook deze vaker terugkomen en meer bij je kopen. 

Uiteraard is het wat complexer dan hierboven beschreven, daarom gaan we in een stappenplan veel dieper in op deze materie. En we gaan het hebben over hoe je van een informatieve website naar een conversiesite gaat, waarin de nadruk niet meer ligt op vertellen, maar op converteren.

Nog geen deelnemer? Laat via onderstaand contactformulier uw gegevens achter en wij nemen contact met u op.

(Loading)

Join the community vanaf € 39,- per maand

Servicebedrijven (B2C):€ 39,- p/m
(web)winkels:€ 78,- p/m
Zakelijke dienstverleners:€ 117,- p/m
Partners€ 250,- p/m
Loading...